Cursuri

DARURILE SPIRITULUI

   Voi, participantii la acest curs ve-ti  avea posibilitatea de a va   Activa  ADN-ul  in acord cu Vointa Divina si cu Dreptul vostru  Divin la aceasta Activare, in  raport cu Dezvoltarea voastra  Spirituala.

Acest curs va va invata cum  sa discerneti intre ego-ul negativ, personalitate si informatia  ce  vine  de la Sinele Superior.  Nu va trebui sa platiti niciodata pe nimeni pentru informatii spirituale personale, deoarece veti putea sa luati informatia direct de la Arhangheli sau Maestrii de Lumina.  Puteti avea incredere in informatia pe care o accesati personal, rugandu-va pentru Puterea Discernamantului, care este un”barometru” sincer inaintea fiecarei informatii cerute sau primite.

La acest curs veti face exercitii pentru potentarea abilitatilor pe care toti le detinem insa datorita faptului ca majoritatea sunt inca ancorati in constiinta umana, “au uitat” de aceste abilitati. In paralel cu dezvoltarea spirituala personala, ele devin constientizate si pot fi folosite cu discernamant.
Cum puteti sa va dati seama daca fiinta cu care comunicati este ceea ce pretinde ca este, sau daca nu este un impostor? Dupa acest curs, veti sti sa faceti diferenta!

SURSA: MANUAL PROFESOR 2011 – pagina 116

 

 

MANAGEMENTUL STRESULUI-
abordat  din punct de vedere somatic, psihic si spiritual
  • Ce anume produce o stare de stres?
  • Semne ale pericolului de avea prea mult stres in corp ;
  • Factori de stres comuni din viata cotidiana;
  • Abilitati de gestionare a stresului;
  • Tehnici si exercitii pentru transformarea stresului in energie .

 

 

 NUTRITIE- Corp-minte-spirit -Energetica hranei
Impactul gandului asupra calitatii hranei si asupra procesului de nutritie
Mintea ca generator al starii de sanatate sau de boala

O dieta personalizata nu inseamna doar ce sa stii sa asociezi in farfurie sau recuperarea siluetei. Inseamna atitudine si constientizare a energiei existente in fiecare fruct pe care-l mananci, in fiecare bucatica de hrana. Inseamna respect, grija si iubire pentru corpul tau si abilitatea de a-i asculta mesajele pe care ti le trimite, pentru ca el iti poarta sufletul catre Lumina. Este vehicolul care te poarta in aceasta existenta si asa cum ti-l protejezi, el va actiona. Boala nu exista, ea este de fapt o disarmonie a tot ceea ce reprezinti tu ca si corp fizic si incepe de la nivelul corpurilor tale energetice, pentru ca mai apoi sa se instaleze in corpul fizic. De aceea o dieta personalizata, din punctul meu de vedere este necesar sa fie construita sinergic, luand in considerare mintea, corpul si spiritul pentru a constientiza atitudinea.

Dr. Elena Viorica Galatan Andrei

 

“In timp ce mancati,trebuie sa va ginditi la mancare cu dragoste pentru ca aceasta o va face sa-si deschida comorile pentru voi … cand soarele incalzeste florile,ele se deschid; cand el dispare, ele se inchid.

Daca iubiti mancarea, o mancati cu dragoste adevarata, ea se va deschide si va emana o aroma pentru voi si va va da particole eterice pe care le cautati.
Veti vedea in ce stare minunata va veti afla, din momentul in care veti inceta sa mai mancati automat, fara dragoste, doar pentru a umple golul din stomacul vostru.
Stiu ca nu are rost sa vorbesc astfel despre dragoste, oamenii nu stiu sa se trateze cu dragoste, cum sa vorbeasca, mearga, sa priveasca si sa respire cu dragoste…Ei nu stiu! Ei cred ca dragostea inseamna a te culca cu cineva, dar rezultatele dovedesc ca aceasta nu e dragoste, daca ar sti, intradevar,sa se iubeasca, Cerul ar fi cu ei. Unii oameni nu vad legatura intre ce consuma ca alimente si starea sanatatii lor. Totusi, omul isi construieste corpul cu hrana pe care o absoarbe, el e format din ceea ce consuma si pentru aceasta trebuie sa incetati sa credeti ca veti straluci de sanatate indiferent ce inghititi, trebuie sa va dati seama ca exista un raport intre ce mancati si cum va odihniti. Cand va indopati cu amestecuri nefiresti, sistemul vostru nu va fi capabil sa le elimine si va veti imbolnavi. E important sa fiti atenti la ce introduceti in corpul vostru.

Nici o mancare minunata nu a impiedicat vreodata pe cineva sa fie crud sau rau, sau depravat
sau la a dori sa domine lumea. Aparent, a fi vegetarian nu ajuta la nimic, Hitler a fost vegetarian! In timp ce altii care au mancat carne sau orice li s-a dat, au devenit sfinti si profeti. Fara educatie, igiena, hrana, doar ce gaseau, dar cu ceea ce ei considerau cel mai important, spiritul, cateva adevaruri si dorinta nestavilita de a realiza aceste adevaruri, ei au facut minuni!
Sa ne intoarcem la hrana de fiecare zi. Pe plan fizic, ea nu va fi absolut pura, de cele mai multe ori nu stim ce ni se da, dar in domeniul gandului si sentimentului e diferit, poti alege ce iti place, permitandu-ti sa iei ceea ce e mai bun si sa arunci restul.
Gandurile si sentimentele sunt substanta corpurilor voastre mai subtile, si daca vom construi o cocioaba, simbolic vorbind, nu ne va vizita un print sau un inalt prelat, ci un cersetor sau un hot. Ne construim singuri corpurile eteric, astral si mental si destinul nostru depinde de materialul pe care il folosim. Potrivit calitatii corpurilor noastre mai subtile, vom fi vizitati de entitati stralucitoare sau intunecate, binecuvantati cu bucurie sau suferinta, vom realiza adevarata glorie sau vom sfarsi in intuneric.
     Viitorul fiecaruia dintre noi depinde de modul in care ne hranim. Cand mananci hrana inferioara pe plan fizic, ce se intampla? Se vede in felul in care arati si te simti si oamenii te intreaba ce s-a intamplat. Daca calitatea hranei iti schimba aspectul, de ce nu ar fi la fel si cu gandurile si sentimentele tale? Unele ganduri, unele sentimente te fac frumos si sanatos, iar altele te fac urat si bolnavicios; de ce sa nu tinem seama de aceasta si sa nu actionam in consecinta?
Inainte de a se transforma pe sine, omul trebuie sa dobandeasca noi particole de o calitate mai buna, mai fina. Deci, doar a respecta linistea la masa nu e suficient, trebuie sa umplem aceasta liniste cu cele mai elevate ganduri si sentimente, daca e sa avem puterea elementului magic care e hrana adecvata pentru corpurile noastre mai subtile. Linistea nu trebuie sa fie un gol, in Natura nu exista asa ceva, fiecare spatiu e umplut cu forte si elemente care devin tot mai pure cu cat sunt mai sus si mai aproape de zonele ceresti. Tacerea este o mina de aur magica si plina de bogatii.”

SURSA: OMRAAM MICHAEL AIVANHOV
YOGA NUTRITIEI- pag.1-6